תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון

תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון

לפני כשנה Ayala Noy Meir שיתפה אותי ברעיון שהעסיק אותה כבר תקופה, לחבר אנשי קולינריה עם החקלאים דרך סיורים לימודיים על מנת שאנשי הקולינריה יכירו את החקלאיים בארץ ואת המחקר שנעשה סביב הגידולים. אילה מכירה המון אנשים מעניינים, אנשי מחקר ופיתוח, חקלאים ויזמים חקלאיים והיא יצרה עבורנו (אנשי הקולינריה) סיורים מרתקים ומלמדים על פיתוח של פירות וירקות שונים, על צמחי תבלין ועל ביצים ואפילו על חקלאות ביו דינמית. בדר״כ הסיורים הם למרכזי הפיתוח של מכון וולקני כמו סיור המנגו או הרימונים אבל לפני מספר חודשים אילה לקחה אותנו לרמת הגולן והפעם התמקדנו בחקלאים ובאתגרים שלהם פגשנו ושוחחנו עם חקלאים, שאלנו שאלות קיבלנו תשובות ולמדנו המון.

משק שניידר

את הבוקר פתחנו במושב כנף בחווה של יוחאי שניידר, מגדל הבקר הכי גדול בארץ. העדר של יוחאי מונה 900 פרות. הפרות הן פרות מזנים מעורבים, דבר המונע מחלות גנטיות והפרים הם מגזע סימנטל טהור. יש להם שני אזורי מרעה, לזכרים באלוני הבשן ולאמהות והעגלים באזור המושב כנף. 8 חודשים בשנה הפרות רועות במרעה, כשמגיע הקיץ הן מקבלות תוספת של אוכל מכיוון שבמרעה אין מספיק חלבון. לפני מספר שנים הם חברו לארז רגב ממסעדת מסעדת יוקרה מושבוץ-כנרת והחלו למכור להם את הבשר. אחד הדברים המפתיעים שלמדתי היה שגם אם אנחנו קונים בשר טרי אצל הקצב יש סיכוי טוב שהוא הגיע מחו"ל. רק 5% מהבשר הטרי בארץ הוא מפרות שגדלו בארץ. בשר הפרה הוא טעים יותר מבשר הפר, הפרות חוות פחות סטרס המשפיע על טעם הבשר. הן גדלות לפי תו תקן חי בריא מה שמבטיח פיקוח על גידול העדר.

הפרות של משק שניידר
הפרות של משק שניידר

טרה נובה

ממשק שניידר המשכנו למשק אחר, טרה נובה – Terra nova, שלושה חקלאים ממושב כנף (אילן אפריים, אילן מטלון ואדריאן ויינסיחר) שחברו יחד והם מגדלים פירות יער ומייצרים שמן זית מצוין (אם אילה אומרת אני סומכת עליה) ויין. את היקב אני כבר מכירה וביקרתי בו בעבר אבל אז עוד לא  התחילה העונה של פירות היער.

פירות יער

טרה נובה היתה מראשוני מגדלי פירות היער בארץ. הם מוכרים את פירות היער שלהם למסעדות וגם ביקב ניתן לרכוש פירות יער שנקטפו הבוקר. הם מגדלים פטל אדום, צהוב, כתום וסגול, אסנה (נראית כמו פטל שחור ויש כאלה המתבלבלים), אוכמניות מזנים שונים ויש גם אוכמניות ורודות וטעימות שזאת הפעם הראשונה שאני נתקלתי בהם ותות עץ אפגני. פירות היער שלהם לא אורגניים אבל הם לא מרססים אותם אלא מדשנים את המים.

פירות יער בשלל צבעים
פירות יער בשלל צבעים

היקב

אחרי שעשינו חיסול ממוקד לפירות היער המשכנו ליקב שלהם. יקב בוטיק קטן המייצר כ 8000 בקבוקים בשנה. זכינו לדבר עם היינית הצעירה שלהן, רוני ולטעום שני יינות שלהם: היין הלבן הראשון שהחלו לייצר, יין טעים, קליל, בעל צבע בהיר מאוד, ממש יין טעים. יין אדום הנקרא חבית 14 (כשאתם ביקב, בקשו לשמוע את סיפור היין הזה). ליד היין הגישו לנו גם פלטת גבינות וירקות  וטעימות משמן הזית שלהם: ארבקינה וקורנייקי.

יין לבן, יקב טרה נובה
יין לבן, יקב טרה נובה

לאחר טעימות היין הגיע החלק שכולנו חיכינו לו, האוכל. פתחנו שולחן גדול ובו פרסנו את האוכל שכל אחד הביא. תמיד תמצאו דברים מעניינים וטעימים על השולחן, ככה זה כשחבורה של אנשים מוכשרים במטבח נפגשת.

מכון שמיר

לאחר האוכל המשכנו ל מכון שמיר למחקר Shamir Research Institute שבקצרין, שם פגשנו את Yair Golan – יאיר גולן, מנהל החדשנות של המכון. יאיר דור שני ברמת הגולן, סיפר לנו בהרבה תשוקה והתלהבות על המשקים החקלאיים ברמת הגולן ועל העבודה שלו במכון המחקר שמיר. איך הם מפתחים את האזור ועל מחקרים חדשים שהם עושים. כמו גידול פטריות שונות ומגוונות שיהוו תחליף לקמח ולבשר. רוב הגידולים החקלאיים ברמת הגולן מושקים בעזרת מי גשמים הנמצאים במאגרי המים הרבים שישנם ברמה. מים בריאים וטעימים וכך גם הגידולים שלהם. אחד המשפטים של יאיר שתפס אותי היה: ״בגולן מגשימים חלומות״, לגמרי מורגש שחלומות מתגשמים ברמה.

דובדבנים
דובדבנים

משק 151

לסיומו של היום המשכנו למושב שעל, שם פגשנו את אליעזר ונעמה טוויטו המקסימים מ משק 151. נעמה היא בת המקום ויחד עם אליעזר בעלה (שלמד הנדסה) הם החליטו לחזור לרמה ולגדל תותים בקיץ ולרדות דבש. ביקרנו בחלקת התותים שלהם שגדלים בדיוק עכשיו, שמענו על האתגרים שנתקלו בהם ואיך התגברו עליהם. המשכנו לביתם הצנוע (קראוון) ושם ראינו איך הם רודים דבש בצורה ידנית.

תות משק 151
תות משק 151

מה עוד עושים במושב כנף?

ספסל נוף

לפני מספר חודשים ביקרנו במושב שעל במסגרת משפחתית. אני רוצה להמליץ לכם על שני מקומות מקסימים שהיינו בהם. אם אתם עוקבים אחרי באינסטגרם בטח כבר הבנתם שאני ממש אוהבת ספסלי נוף (האמת מי לא?). כאשר הגענו לשעל הבן הבכור שלי ישר לקח אותנו לספסל הנוף שנמצא בתוך היישוב. ספסל נוף נמוך משגע, מול הכנרת היפה שלנו. כדי להגיע אליו יש להיכנס לתוך היישוב וישר לפנות שמאלה. לנסוע על הכביש ההיקפי עד שרואים את הספסל מצד שמאל שלנו.

ספסל נוף בכנף
ספסל נוף בכנף

מעיין כנף

המקום השני שאני רוצה להמליץ הוא על מעיין כנף הנקרא גם דיר עזיז. המעיין נמצא מחוץ ליישוב כנף בהמשך הכביש של היקב. פינת המעיין נבנתה לזכרו של אשר (אשי) נוביק ז״ל, חייל מילואים מהישוב כנף, אשר נהרג במלחמת לבנון השנייה. במקום ישנם מעיין טבעי ושלוש בריכות מלאכותיות עם מים נקיים, שולחנות פיקניק מוצלים תחת עצי האקליפטוס ונוף משגע. ממש מקום מומלץ לעצירה. ממול למעיין על הגבעה ישנם שרידים של בית כנסת עתיק.

המעיין בכנף
המעיין בכנף
בית הכנסת העתיק
בית הכנסת העתיק

מה נבשל היום?

אחד מחומרי הגלם האהובים עלי הוא החומוס, בעיקר גרגרי חומוס אבל תכלס גם לממרח חומוס טוב קשה לי להתנגד. לכן כשראיתי את המתכון הזה בבלוג קולומביאני שאני עוקבת אחריו, תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון, ידעתי שאני חייבת להכין אותו. המתכון הוא קל להכנה ותוך חצי שעה יש לכם ארוחת צהריים מושלמת.

תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון - מבט על
תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון

תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

½ ק״ג בשר בקר טחון

2 כפות רסק עגבניות

½ כפית כמון

1 כפית פפריקה

½ כוס מים או ציר בקר

2 כוסות גרגרירי חומוס מבושלים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה יחסית
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמתחיל להזהיב, כחמש דקות, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים שתי דקות נוספות
  3. לאחר מכן מוסיפים את הבקר ומשחימים היטב
  4. מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל שחור ומטגנים כדקה נוספת
  5. לבסוף, מוסיפים את גרגירי החומוס, המים (או הציר) ורסק העגבניות, מערבבים היטב
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כחצי שעה
  7. לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם
    תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון
    תבשיל גרגירי חומוס עם בשר טחון

    מחפשים עוד מתכונים עם חומוס? נסו את:

    ממרח חומוס אבוקדו

    סדנאות בישול דרום אמריקאי

    עשיתי לכם חשק ללמוד עוד על המטבח הדרום אמריקאי? אני מזמינה אתכם להצטרף לאחת מהסדנאות שלי, כל הפרטים פה

    לא רוצים לפספס מתכון חדש? הרשמו עכשיו לקבלת המתכון ישירות למייל שלכם

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רוצים לפספס מתכון חדש? הרשמו עכשיו לקבלת המתכון ישירות למייל שלכם

לוגו

רוצים לקבל את המתכון הבא ישירות למייל שלכם?

× אשמח לשמוע ממך בוואטסאפ