צ'אנג מאי – המקומות שכדאי לכם לראות

פסטל דה פאפאס

פסטל דה פאפאס

איך אני אוהבת את הטיולים המשפחתיים שלנו. בהתחלה זה קצת חורק ולוקח טיפה זמן להתרגל אבל אחרי יום יומיים הכל מתיישב בדיוק במקום ואפשר להתחיל להנות ולצבור חוויות, גם אצלכם זה ככה? האמת שאחרי כל כך הרבה טיולים בדרום אמריקה, אני חייבת לציין שזמן ההתרגלות הולך ומתקצר. אנחנו כבר מכירים יותר טוב אחד את השני ויודעים איך לדלג באלגנטיות מעל המכשולים הראשוניים.

הפעם החלטנו לטייל בתאילנד, מי היה מאמין שעברו 14 שנים מהפעם הראשונה שטיילנו בתאילנד בהרכב משפחתי (אז זוג+1).  הפעם החלטנו שזה יכול להיות טיול משפחתי נהדר לפני הגיוס של המתבגר שלי. התכנון הראשוני היה לטוס בתקופת החגים אבל ביקור קצרצר באתר המכרזים של אל על גרם לנו לקנות כרטיסים לפני החגים במחיר מצחיק של 430 דולר לכרטיס.  תכננו לטייל בצ׳אנג מאי, האי קו צ׳אנג וקצת בנגקוק. בפועל הספקנו להיות בשני איים ולבנגקוק הגענו רק ביום הטיסה, קצת קניות באיזור סיאם וחזרה לשדה התעופה. בפוסט הזה אספר לכם על צ'אנג מאי ובפוסט הבא על האיים.

צ׳אנג מאי

צ׳אנג מאי היא העיר המרכזית בצפון תאילנד ונקודת מוצא לטיולים רבים בצפון וכל מי שנוסע לטייל בצפון תאילנד עובר דרכה. אפשר לצאת ממנה לטיול ג'יפים מעגלי ואפשר גם לצאת ממנה לטיולי כוכב כמו שאנחנו עשינו. בכל מקרה שווה לעצור בה לכמה ימים מכיוון שגם בצ׳אנג מאי עצמה יש מה לעשות.

אנחנו בחרנו לישון במלון Duangtawan מכמה סיבות: הראשונה והחשובה היא המיקום של המלון, קרבה לשוק הלילה, לשוק האוכל ולרחוב המרכזי, חדרים יחסית גדולים עם דלת מקשרת בין החדרים וגם חדר כושר גדול ובו מספר מתקני ריצה.

מה יש לעשות בתוך צ'אנג מאי

טיול בעיר העתיקה

העיר העתיקה של צ׳אנג מאי הוקמה כבר בשנת 1292 ומהוה עד היום את המרכז הדתי של צפון תאילנד ולכן אפשר למצוא בה ובסביבתה מקדשים רבים. כמו ערים רבות שנבנו בתקופה ההיא גם היא היתה מוקפת חומה ומסביבה תעלה ושרידים של החומה והתעלה ניתן לראות עד היום. אנחנו נהננו לטייל בעיר העתיקה של צ׳אנג מאי, להסתובב ברחובות ולספוג את האווירה. נכנסנו למקדש wat Chedi Luang

מקדש wat Chedi Luang
המקדש wat Chedi Luang

בתוך המקדש יש נקודה שבה יושבים נזירים שעונים על שאלות תמורת תשלום קטן (אתם מחליטים כמה לתת). נויה מאוד התעניינה וכך מצאנו את עצמנו יושבים כרבע שעה עם נזיר, שואלים שאלות ומקבלים הצצה לחיי הנזירות בתאילנד, היה מאוד מעניין. אני נהנתי לעבור ליד העצים ולקרוא  את השלטים עם משפטי השראה שהיו תלויים על העצים.

אחד מהמשפטים במקדש
אחד מהמשפטים במקדש

המנזר נמצא ליד הרחוב הראשי Ratchadamneon, ברחוב הזה אפשר למצוא הרבה חנויות יפות להסתובב בהם ומסעדות מקומיות וגם מערביות לשבת לאכול בהם, בחלקם יש מוסיקה טובה והאוירה נהדרת.

שוק יום ראשון

האמת שכמעט ויתרתי על השוק הזה, חזרנו באותו היום מחוות שיקום הפילים אחרי נסיעה ארוכה ומתישה בטנדר וכולם כבר היו עייפים. אבל נויה החליטה שהיא רוצה ללכת איתי לשוק וכך באמצע טיול משפחתי מצאתי את עצמי בזמן איכות עם הקטנה שלי. השוק של יום ראשון הוא שוק ממש גדול והוא מתקיים בעיר העתיקה של צ׳אנג מאי ברחוב Ratchadamneon הוא מתחיל בשעה 17:00 ונמשך עד חצות.

השוק של יום ראשון, צ'אנג מאי
השוק של יום ראשון

מדובר בהמון דוכנים שנפרשים על פני מספר ק״מ דוכני אוכל לצד דוכנים אחרים המוכרים מזכרות, בגדים ועוד. בנוסף יש בשוק גם מוזיקה חיה. אני חייבת לציין שהשוק היה הפתעה ממש נעימה, נויה ואני ממש נהננו להסתובב בו לקנות מזכרות קטנות וגם לאכול קצת אוכל מקומי. הדברים שאפשר למצוא בשוק הזה היו מעט שונים משוק הלילה של צ'אנג מאי והאוירה מאוד כייפית ושמחה.

שוק לילה The night Bazar

אחד השווקים הכי מפורסמים בתאילנד והוא פתוח כל ערב. בשוק אפשר למצוא הכל, החל ממזכרות תאילנדיות ועד בגדים, שעונים ועוד… השוק הוא מקורה וגם ברחובות הסמוכים יש דוכנים רבים המפוזרים ואפשר למצוא בהם את אותם הדברים שיש בשוק המקורה. בתוך השוק יש גם שוק אוכל שבו יש עשרות מסעדות. שוק הלילה נמצא ברחוב Chang Klan

שוק אוכל ומוסיקה ‪Ploen Ruedee Night Market‬

שוק אוכל חביב במיוחד עם המון דוכני אוכל מכל העולם ובמרכזו יש במה קטנה וכל ערב מתנגן בו מוסיקה חיה. בהחלט מקום מומלץ לסגור בו את הערב באווירה קלילה ורגועה. השוק הזה נמצא אף הוא ברחוב Chang Klan לא רחוק משוק הלילה.

בתוך שוק האוכל PloenRuedee
בתוך שוק האוכל PloenRuedee

סדנת בישול

סדנת בישול היא אחת הדרכים הכי פופולריות ומהנות להכיר את תרבות האוכל של תאילנד. בצ'אנג מאי יש המון בתי ספר לבישול ובסופו של דבר רובן עושות את אותו הדבר: סיור קצר בשוק עם הסברים על הירקות והמוצרים היחודיים לתאילנד ומשם ממשיכים לבית הספר לבישול ושם מבשלים כשש מנות שונות. אל סדנת הבישול הגעתי ביחד עם דניאל, המתבגר שלי, בית הספר לבישול שאנחנו היינו בו היה מחוץ לעיר העתיקה (שבה נמצאים רוב בתי הספר לבישול). ממש באיזור הכפרי של צ'אנג מאי בבקתה קסומה מעץ חיכה לנו מטבח חיצוני עם כמה עמדות בישול.

בכניסה לבית הספר לבישול
בכניסה לבית הספר לבישול

אחרי שתיית מיץ מפרח מקומי (אל תשאלו אותי איך קראו לו אבל היה לו צבע סגול משגע)

משקה סגול משגע
משקה סגול משגע

ניגשנו לעמדות שלנו והתחלנו לבשל. כל אחד מאיתנו הכין 7 מנות וחוץ מסלט הפפאיה, אגרול והקינוח שהיו זהות, שאר המנות היו שונות כך שגם התנסנו בטעמים שונים וגם בסוגי הכנה שונים. זה היה בילוי נהדר לאחר הצהריים, מומלץ בחום.

איזה ארוחה שווה הכנו לנו
איזה ארוחה שווה הכנו לנו

מוזיאון תלת מימד

זו היתה אחת ההפתעות השוות בטיול הזה (הבנתי שיש בעוד מקומות בתאילנד מוזיאונים של תלת מימד). הגענו למוזיאון ביום האחרון שלנו בצ'אנג מאי והאמת שלא כל כך ידעתי למה לצפות, שמעתי שזה מוזיאון  נחמד לילדים, והחלטתי לתת לזה צ'אנס.

בכניסה למוזיאון תלת מימד, צ'אנג מאי
בכניסה למוזיאון תלת מימד

בכניסה למוזיאון אפשר להוריד אפליקציה לטלפון כך שחלק מהתמונות שמצלמים גם מונפשות וזה ממש מגניב. עברנו בין החדרים השונים, הילדים ממש התלהבו והאמת שגם אני, למרות שאני מודה שהיו כמה תמונות שהילדים היו צריכים להסביר לי מה לעשות כדי שיצא אפקט של תלת מימד (ששש, אל תגלו לאף אחד). דרך ממש מהנה להעביר כמה שעות בתוך צ'אנג מאי.

מחוץ לצ׳אנג מאי

סיור בחוות פילים

לפני 14 שנים כשביקרתי בפעם הראשונה בתאילנד שמעתי על חווה אחת לשיקום פילים היא היתה באיזור פאי, אני לא בטוחה שהיו עוד חוות כאלה. היום המצב שונה לחלוטין ואפשר למצוא הרבה סיורים שיוצאים מצ'אנג מאי לחוות לשיקום פילים. אנחנו נסענו לחוות שיקום המרוחקת כשעה וחצי מצ'אנג מאי, חווה די קטנה ובה ארבע פילות.

בהתחלה האכלנו אותן בבננות ובקנה סוכר

מאכילים את הפילות
מאכילים את הפילות

אח"כ עשינו להן אמבטית בוץ

אמבטיית בוץ
אמבטיית בוץ

ובסוף קילחנו אותן בנהר.

שוטפים בנהר
שוטפים בנהר

ובעיקר ליטפנו אותן.

אני נהנתי בעיקר להאכיל אותן, אני מודה שלהיכנס לבוץ ואח"כ לנהר שבו הן גם מחרבנות פחות עשה לי את זה. לאחר שסיימנו עם הפילות הלכנו לאורך הנהר עד שהגענו למפל מקסים,

שם יכולנו להיכנס למים והיה ממש כיף לעמוד מתחת למפל השוצף.

מתחת למפל
מתחת למפל

זיפ ליין

יש המון חברות זיפ ליין בצ'אנג מאי וכשהתחלתי לברר מה הכי מומלץ ממש הלכתי לאיבוד עם כל ההמלצות השונות. מכיוון שבטיחות היה הנושא שהכי חשוב לי חיפשתי חברה שבה הגלישה תעשה על כבל כפול ואת זה מצאתי בחברת Eagle Track והיינו מאוד מרוצים. הנסיעה למקום שממנו עושים את האומגות לא כל כך רחוקה מצ'אנג מאי (אחרי הנסיעה לפילים הילדים ממש לא התלהבו מלנסוע רחוק אל תוך ההרים). ברגע שהגענו למקום תהליך הרישום זרם בצורה מושלמת, צ'יק צ'ק נרשמנו, שמו עלינו את הציוד ועלינו על הטנדר לתחילת למסלול.

על הטנדר בדרך לאומגות
על הטנדר בדרך לאומגות

מכיוון שזו היתה הפעם הראשונה שלנו על האומגות לא היינו בטוחים איך הילדים או אני נגיב ולכן החלטנו לעשות את המסלול הקצר. בדיעבד אני חושבת שהיינו צריכים לקחת מסלול ארוך יותר, המסלול נגמר לנו ממש מהר…

אנחנו כבר אחרי
אנחנו כבר אחרי

דוי סטופ

אחד המקדשים הכי מפורסמים באיזור צ'אנג מאי, מרוחק כ – 15 ק"מ מהעיר ויש ממנו תצפית נהדרת על כל העיר.

הנוף של צ'אנג מאי מדוי סטופ, צ'אנג מאי
הנוף של צ'אנג מאי מדוי סטופ

המקדש נבנה בשנת 1383 והוא מקדש מאוד מרשים. כדי להגיע למקדש עצמו צריך לטפס במעלה המדרגות או ברכבל.

עולים במדרגות למקדש, צ'אנג מאי
עולים במדרגות למקדש

המקום עצמו לא גדול במיוחד הייתי מקדישה לו כשעה וחצי. אני חייבת לציין שזו הפעם השנייה שביקרתי במקדש הזה, בפעם הראשונה שביקרתי בו הוא נראה לי יותר גדול ומרשים.

המקדש בדוי סטופ, צ'אנג מאי
המקדש בדוי סטופ

אז מה נאכל היום?

את המתכון שנכין היום, פסטל דה פאפאס, הכנתי יחד עם חברה ארגנטינאית. בוקר אחד נפגשנו לבוקר של בישולים, שיחות ושתיית מאטה והיא סיפרה לי איך היא מכינה את הפסטל דה פאפאס שמאוד מזכיר את פאי הרועים האירי. אני שיניתי קצת את המתכון והפכתי אותו לכשר, פחות מטעמי כשרות ויותר מטעמי בריאות. את החמאה והחלב המרתי לשמן זית כאשר הכנתי את פירה תפוחי האדמה.

פסטל דה פאפאס
פסטל דה פאפאס

פסטל דה פאפאס (ארגנטינה)

1 ק"ג תפוחי אדמה

4 כפות שמן זית

אגוז מוסקט

½ ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ קטן

2 שיני שום כתושות

1 כפית אורגנו

½ כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופציה: 2 ביצים קשות פרוסות

אופן הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים
  2. מצננים את תפוחי האדמה
  3. מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים לפירה
  4. מוסיפים את שמן הזית, מלח ואגוז מוסקט טחון
  5. וטועמים ומתקנים תיבול
  6. מחממים את התנור ל 200 מעלות
  7. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה
  8. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד שתי דקות
  9. מוסיפים את הבשר הטחון ומשחימים היטב
  10. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות
  11. מרכיבים את המנה: מניחים פירה בשכבה דקה על תחתית הפיירקס
  12. מעל מניחים את הבשר הטחון
  13. אם אתם אוהבים ביצה קשה, זה הזמן להניח את פרוסות הביצה הקשה על הבשר הטחון
  14. מכסים בפירה הנותר
  15. מכניסים לתנור עד שהמאפה מושחם, כחצי שעה.

    פסטל דה פאפאס
    פסטל דה פאפאס

טיפ: אם יש לכם קונפי שום שימו בתוך תפוחי האדמה 6 שיני שום ואת השמן של הקונפי ותרסקו לפירה.

מחפשים עוד מתכונים עם תפוחי אדמה? נסו את:

תפוחי אדמה ברוטב פלפלים

כאוסה לימנה (סושי תפוחי אדמה פרואני)

ניוקי

סדנאות בישול דרום אמריקאי

עשיתי לכם חשק ללמוד עוד על המטבח הדרום אמריקאי? אני מזמינה אתכם להצטרף לאחת מהסדנאות שלי, כל הפרטים פה

לא רוצים לפספס מתכון חדש? הרשמו עכשיו לקבלת המתכון ישירות למייל שלכם

הערה קטנה: חלק מהלינקים מפנים לתוכנית שותפים, כלומר: אם תרכשו כרטיס דרך הלינק אני אקבל עמלה קטנה והמחיר שתשלמו ישאר ללא שינוי.

Comments

comments

2 תגובות בנושא “צ'אנג מאי – המקומות שכדאי לכם לראות”

  1. לא הייתי מעולם בתאילנד, וצ'אנג מאי נראה טיול שווה!
    גם הפסטל דא פאפאס נראה מעולה ובאמת הזכיר לי פאי רועים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רוצים לפספס מתכון חדש? הרשמו עכשיו לקבלת המתכון ישירות למייל שלכם

לוגו

רוצים לקבל את המתכון הבא ישירות למייל שלכם?

× אשמח לשמוע ממך בוואטסאפ