צ׳ילי קון קרנה

צ׳ילי קון קרנה

צ׳ילי קון קרנה

איזה כיף שלמדתי להכין את המתכון הזה! זה אחד המתכונים הכי קלאסיים והכי מוכרים במטבח המקסיקני. האמת היא שהמתכון די דומה לדרך שבה הייתי מכינה אותו לפני המון שנים, אבל זה אף פעם לא מזיק ללמוד.

הראשונים שנזכרתי בהם כשראיתי את המתכון היו ניקול וליאור (משפחת בלום היקרה) והארוחות המקסיקניות שהיינו מכינים מדי פעם (איך הארוחות המקסיקניות שלנו הולכות להשתדרג כשנחזור!).

הבסיס של המתכון זה בשר טחון (בדרך כלל בקר) ושעועית (שחורה או אדומה) מבושלת. אני נוהגת להכין מראש את הקטניות ולהקפיא לפי מנות כך שבקלות ובמהירות אני יכולה להכין מנה שכוללת קטניות.

לפני הכנת הקטניות יש לשטוף אותן היטב ולהשרות אותם כיממה בהרבה מים קרים. אני מוסיפה 2-3 עלי דפנה למים, זה טיפ שקיבלתי מחברה שלומדת איתי בקורס המקסיקני כדי להפחית גזים. כדאי להחליף את המים מספר פעמים במשך ההשרייה, בעיקר אם משרים בימים חמים.

מסננים את הקטניות מהמים שבהם הושרו ומכניסים לסיר רחב ועמוק. ממלאים את הסיר בהרבה מים קרים, אפשר גם להוסיף לסיר כ 2-3 עלי דפנה, ומרתיחים, כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בין שעתיים לשלוש, עד שהקטניה מוכנה.

אני נוהגת לבשל את הקטניות בסיר לחץ כדי לקצר את הזמן. אפשר בהחלט לבשל גם בסיר רגיל אבל זה ייקח יותר זמן. יש כאלו שמוסיפים סודה לשתיה למים כדי שהקטניה תתרכך יותר מהר, אני לא ממליצה בשל טעם הלוואי שנשאר. אם נוצר קצף מסירים אותו בעזרת כף.

בתום הבישול מסננים את המים, מכניסים לשקיות zip lock, רושמים תאריך ותכולה ומקפיאים, או משתמשים ישר. עכשיו כשהשעועית מוכנה אפשר לגשת להכין את הצ'ילי.

שעועית מבושלת בדרך למקפיא
שעועית מבושלת בדרך למקפיא

צ׳ילי קון קרנה

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת

0.5  ק"ג בשר בקר טחון

1 קופסא של רסק עגבניות

1 כוס מים

2 עלי דפנה

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

3 שני שום קצוצות

0.5 חבילת תירס

שמן זית לטיגון

מלח ופלפל לפי הטעם

גבינה צהובה מגוררת- אופציונלי

זיתים ירוקים – אופציונלי

אופן ההכנה:

מחממים סיר רחב ונמוך ומוסיפים כשלוש כפות שמן זית.

מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ 10 דקות עד שהבצל מזהיב קלות, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב.

מוסיפים את השעועית, התירס, עלי הדפנה, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

מתבלים במלח ופלפל שחור.

מוציאים את עלי הדפנה, מגישים עם טורטיה מקמח תירס, זייתים וגבינה מגוררת.

מי שאוהב את המנה שלו חריפה אפשר להוסיף טבסקו או כל רוטב חריף אחר.

צ׳ילי קון קרנה
צ׳ילי קון קרנה
צ׳ילי קון קרנה
צ׳ילי קון קרנה

♦בתאבון♦

  מחפשים עוד מתכונים מקסיקניים? נסו את:

Tinga de pollo

Carne para desmechar

קציצות ברוטב עגבניות ותפוזים 

סדנאות בישול דרום אמריקאי

עשיתי לכם חשק ללמוד עוד על המטבח הדרום אמריקאי? אני מזמינה אתכם להצטרף לאחת מהסדנאות שלי, כל הפרטים פה

לא רוצים לפספס מתכון חדש? הרשמו עכשיו לקבלת המתכון ישירות למייל שלכם

 

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רוצים לפספס מתכון חדש? הרשמו עכשיו לקבלת המתכון ישירות למייל שלכם

לוגו

רוצים לקבל את המתכון הבא ישירות למייל שלכם?

× אשמח לשמוע ממך בוואטסאפ